Una dintre cele mai sanatoase supe pe care mi le faceau parintii mei pe cand eram mica, din pacate nu le-am facut din rosii ci din suc cumparat din comert. Rosiile din Germania sunt fara gust, cu toate sucul de rosii bio pe care l-am luat din oras a dat gustul supei pe care mi-o faceau ai mei de fiecare data.
Am folosit:
- 2 cutii de 500 ml fiecare suc de rosii bio
- 1 litru apa
- sare, piper
- o lingura rasa de zahar
- un ardei rosu
- un morcov
- 2 cepe potrivite (o ceapa rasa si una intreaga)
- 2 foi dafin
- 3 linguri ulei de masline
- o lingura cimbru uscat
- patrunjel proaspat
- 2 catei de usturoi
- un pumn de orez
- Legumele se spala , se curata si se vor rade direct in cratita pe razatoarea mica : morcovul, usturoiul si pe cea mare ardeiul si ceapa. Doar o ceapa se va rade si cealalta se va pune in supa pentru a fierbe.
- Se adauga peste legumele rase cele 3 linguri de ulei de masline si se lasa la foc potrivit pentru a se inmuia legumele.
- Se va adauga dafinul, zaharul si cimbrul peste legume.
- Dupa circa 5 minute se adauga sosul de rosii impreuna cu 1 litru de apa.
- Se va adauga si orezul si se va adauga si ultima ceapa intreaga curatata de coaja. Ceapa va da un gust aparte supei.
- Se condimenteaza dupa gust.
- Foile de dafin se vor scoate si se lasa sa se fiarba la foc mic cu un capac.
- Supa este gata cand orezul este facut.
- La final se toaca marunt patrunjel.
Supa se poate servi si cu bucatele de branza de oaie peste sau paine prajita.
Pofta Buna!
Comentarii