Sparanghel cu bacon la cuptor

A doua sesiune de a prepara sparanghel, una dintre legume favorite. Aseara l-am asortat cu baicon un pic afumat gatit la cuptor. Ingredientele sunt doar pentru o singura portie, restul familiei nu avea pofte de astfel de cina.

Aveti nevoie de : 
  • 8 fire de sparanghel
  • 8 bucati de baicon feliat subtire
  • sare, piper dupa gust
  • putina zeama de lamaie
  • putin unt 
  1. Se pune cratita cu apa sa dea in clocot cu foarte putina sare.
  2. Se spala, se curata sparanghelul de la jumatate si se taie cam 2-3 cm din cotor
  3. Sparanghelul se pune la fiert pentru 4-5 minute. 
  4. Dupa ce s-a fiert, se scurge si se va da prin apa rece. Il veti sterge usor cu hartie de bucatarie pentru a elimina surplusul de apa. 
  5. Infasurati fiecare fir de sparanghel cu o felie de baicon. 
  6. Se adauga intr-o tava sparanghelul pus unul langa altul, cu cateva bucatele de unt peste acesta si cu zeama de la un sfert de lamaie si se lasa la cuptor pana cand baiconul prinde o culoare usor aurie. La 200 grade Celsius circa 25-30 minute.
  7. Se sareaza si se pipereaza la final daca mai necesita.
Sparanghelul se serveste langa o portie de cartofi natur cu unt si patrunjel peste. Este o mancare usoara si foarte satioasa. 




Pofta Buna! 




Comentarii