Sa mai ies cumva din aceleasi paste pe care le tot fac, adica cele Bolognese, m-am gandit sa ma extind un pic, cu cele de la Carbonara care mi s-au parut exceptionale de gustoase. Prima data cand fac un tip de mancare si a doua zi de acelasi fel . Mereu mi-a placut sa fac altceva, desi mancaciosul meu a cerut inca o portie si azi le-am refacut.
Am folosit:
- 350 grame de bacon afumat sau asa zisul Kaizer
- 450 grame de Penne (puteti folosi orice fel de paste fainoase doriti)
- 3 galbenusuri
- sare, piper dupa gust
- ulei de masline
- cascaval ras
Ieri cand am gatit Carbonara gasisem la supermarket baconul deja feliat si vidat, azi mergand la alt market nu am mai gasit acelasi produs si l-am luat baconul in intreaga sa forma pe care am taiat-o feliute subtiri.
- Baconul taiat se pune in tigaie cu ulei la prajit.
- In acest timp pastele fainoase se vor fierbe in apa cu sare.
- Dupa ce baconul este prajit si pastele sunt fierte si scurse de apa in care au fiert. Pastele se adauga treptat in tigaie si se amesteca pentru a nu se prinde si a prinde aroma de la kaizer.
- Intr-un bol se amesteca galbenusurile impreuna cu cascavalul ras si piperul .
- Tigaia se da deoparte si se adauga sosul de galbenusuri si se amesteca pentru a incorpora totul. Se mai adauga piper dupa gust.
O reteta foarte rapida si gustoasa! Simpla ca Buna Ziua! :)
Pofta Buna!
Comentarii