Muschiulet file de porc cu cartofi la cuptor in sos de mustar si lamaie (Reteta greceasca)


Portii : 2-4 Persoane 

Ingredientele folosite:

  • 500 grame muschiulet file de porc 
  • 5 cartofi potriviti
  • oregano, sare, piper dupa gust
  • 1/2 zeama de lamaie
  • 200 grame mustar cu hrean
  • 50 ml vin alb
  • ulei de masline
  • 3 catei de usturoi rasi fin
  • 200 ml apa
Se curata si se spala cartofii, se taie in bucati potrivite si se pun in tava Yena unsa cu ulei de masline. Se sarea, pipereaza, se pun usuturoii rasi pe razatoarea mica , apoi se pun feliile de carne peste care si acestea se condimenteaza. Se face sosul din mustarul cu hrean (mustar iute) , zeama de la lamaie, vinul , apa si se toarna peste cartofi si carne. Se dau la cuptor pentru 40 - 45 minute la 200 de grade Celsius.


Pofta buna!

Comentarii