Chec pufos marmorat

Fiecare chec postat pe blog este facut pentru prima oara in viata mea, caci pana acum numai de-ale mamei sau a bunicii am tot savurat. Recunosc cu mana pe inima, ca ceea ce fac in bucatarie, o fac cu drag si multa pasiune, pe langa arta pe care o fac. 

Am folosit: 

  • 3 oua separate 
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri ulei
  • 200 grame grame zahar
  • sare
  • 200 grame faina


Se separa galbenusurile de albusuri in doua vase diferite. Albusurile se bat foarte bine cu un pic de sare, zaharul vanilat  si zaharul care se pune treptat, pana cand acestea devin tari si lucioase. 
Galbenusurile se freaca cu uleiul si se pun apoi peste compozitie, amestecand usor de sus in jos pentru a nu iesi aerul din albusuri. Treptat se adauga faina care a fost inainte amestecata cu praful de copt si se amesteca la fel. Aluatul se imparte in 2 parti egale in 2 boluri. O parte din compozitie este amestecata cu cacaoa usor. 

Intr-o tava siliconata sau tava imbracata cu hartie de copt, incepeti sa adaugati cu o lingura din prima compozitie alba , apoi de cacao, alba si tot asa pana cand goliti recipientele. 

Se pune la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 35 - 45 minute. 

Dupa ce s-a racit, dupa preferintele dvs, puteti glazura checul cu ciocolata cu lapte. 

Pentru ca glazura am cumparat-o gata preparata din comert, numai pusa in cuptor pentru a se topi, nu a mai fost nevoie sa prepar una handmade in casa :) .


Pofta Buna!

Comentarii