O ciorbita care se face rapid si tocmai buna in zilele de post. :)
Ai nevoie de:
Pofta Buna!
Durata prepararii a fost de 30-35 minute.
Ai nevoie de:
- 3 rosioare medii
- un morcov sanatos
- un dovlecel
- o telina medie
- 3 cartofi potriviti
- 1 ceapa mare
- 2 ardei capia sau ardei grasi
- 3 linguri de ulei de masline
- 3 litrii de apa
- 2 cuburi de Knorr de legume
- 3 linguri de bors pudra Maggie
- o lingurita rasa de tarhon uscat
- cateva fire de frunze de telina
- 1 lingura de ridiche alba rasa (optional) -
- 2 linguri sos de rosii preparat in casa facuta de tatal meu (preparat pentru iarna)
Rosiile le-am pus la fiert pentru a le putea decoji. Am adaugat intr-o cratita cei 3 litri de apa, morcovii, cartofii, telina, ardeii capia pe care i-am curatat, spalat si tocat in bucatele micute , intre timp cand primele legume (cele tari) s-au fiert se adauga si dovlecelul, ceapa, rosiile decojite si taiate toate in bucatele mici, ridichea rasa si le-am lasat sa fiarba bine. Am adaugat cele 2 cuburi de Knorr, uleiul, borsul, sosul de rosii si am mai lasat pentru 10-15 minute. La final am pus tarhonul si frunzele de telina pe care le-am tocat marunt. Am mai lasat pe plita incisa cam 5 minute sa prinda aroma ciorba (aragazul meu fiind electric).
Pofta Buna!
Durata prepararii a fost de 30-35 minute.
Comentarii