Am folosit:
- 500 grame branza de oaie
- 50 ml lapte
- 3 oua
- un pachet foetaj (continand 2 foi)
Am sfaramat branza cu furculita, am adaugat ouale intregi si laptele.
Am uns tava cu unt, primul foetaj l-am intins , am mai fost nevoita sa tai pe margini pentru ca era prea mare, am adaugat branza peste si am pus ultimul foetaj. Am portionat placinta de dinainte pentru a-mi usor de a o scoate bucatica cu bucatica.
Am batut un ou cu putin lapte si am turnat peste placinta. Cuptorul preincins de dinainte la 180 grade, am lasat-o pentru 35 minute (totul depinde de cuptorul pe care-l aveti, poate sa necesita mai putin ori mai mult.
Dupa ce s-a rumenit, am lasat-o sa se raceasca, am taiat-o pe formele cutitului si se poate servi simpla ori alaturi de un fel de mancare.
Pofta Buna!
--------------
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)
- 500γρ αγελαδινό τυρί
- 3 μεγάλα αβγά
- λίγο γάλα (50ml)
- 1 αβγό (για να αλείψουμε το πάνω φύλλο)
Πώς το κάνουμε:
- Αφήνουμε τη σφολιάτα να ξεπαγώσει περίπου 20'.
- Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί ή τη λαμαρίνα του φούρνου και απλώνουμε το ένα φύλλο.
- Σ'ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, θριμματίζουμε το τυρί μέσα και λίγο γάλα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε όλο το μίγμα πάνω στο φύλλο, αφήνοντας όμως κενό γύρω γύρω στις άκρες του φίλου. Από πάνω βάζουμε το άλλο φύλλο και πατάμε γύρω γύρω τις άκρες μ'ένα πιρούνι.
- Χαράζουμε το πάνω φύλλο μ'ένα μαχαίρι και αλείφουμε όλη την επιφάνεια με το αβγό.
- Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 25΄-30', μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά.
Comentarii